Paasdecoraties

Paasdecoraties

Op 20 en 21 april willen we er op ons paasbest bijzitten, binnen en buiten. In ons tuincentrum vindt u vrolijke kant-en-klare decoraties, maar met een beetje creativiteit kunt u zelf allerlei fleurige versieringen maken. Leuk om samen met de kinderen te doen!

Eieren
Ze horen erbij: eieren in alle soorten en maten. Grote en kleine chocolade eieren, zelf beschilderde eieren voor in een mandje of etagère op de ontbijttafel en uitgeblazen en beplakte eieren die je ophangt in bloesemtakken in een grote vaas. Maar denk ook eens aan een schaal vol sierlijke kievietseitjes (Fritillaria meleagris) voor op de tuin of balkontafel. Aan de stengeltjes van deze bollen komen tere purperen of witte bloempjes met een fijn ruitjespatroon. Als de bolletjes zijn uitgebloeid kunt u ze in de tuin planten en ze laten verwilderen. Ook leuk: vul de lege schaal van een struisvogel of ganzenei met een beetje water en schik er kort afgesneden voorjaarsbloeiers in, bijvoorbeeld witte en gele tulpjes, witte vogelmelk (Ornithogalum) of zomerklokjes (Leucojum). Zet het ei-boeket in een wit of geel mandje of kommetje.

Geel, wit en paars
Vul vazen, potten en bakken met bloemen en bloeiende planten in dé paaskleuren geel, wit en paars. Vul ze aan met fris lentegroen, zoals de takken van de gewone sneeuwbal (Viburnum opulus Roseum) met grote lichtgroene tot witte bolbloemen. Nu bloeien er bijvoorbeeld witte, gele en paarse violen,  tulpen, ranonkels, en akeleien, witte en gele narcissen en gerbera’s, gele voorjaarszonnebloemen (Doronicum) en witte boshyacinten en anemonen.

Vrolijk pasen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...