Een stoeptegeltuintje

Een stoeptegeltuintje

Het is geen nieuw idee, maar wel een heel goed plan om een paar bakken met planten tegen de gevel te plaatsen, of enkele stoeptegels te lichten, de vrijgekomen grond te verbeteren met compost en daar klim- of andere planten in te laten groeien. In straten met alleen maar harde oppervlakken voor de deur voelt vaak niemand zich verantwoordelijk voor wat daar gebeurt en slaat de verloedering toe. Maak de buitenruimte een beetje meer eigen, maak het groen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...