Ze zijn er weer: Hollandse zomerbloemen

Ze zijn er weer: Hollandse zomerbloemen

Puur zomerbloemengeluk

Met de komst van de zomerzon kunt u weer volop genieten van Hollandse zomerbloemen. Bijvoorbeeld van het zoete roze van Lathyrus (Pronkerwt), het warme geel van Achillea (Duizendblad), het heldere wit van Matthiola (Violier)... De kracht van de zon is voelbaar in elke zomerbloem, daar wordt je stralend gelukkig van!

Slow flowers
Zomerbloemen worden met veel liefde en aandacht gekweekt – veelal in de buitenlucht. Als er ‘slow flowers’ bestaan, dan zijn het zomerbloemen. Na het zaaien en planten in het najaar is het tijdens de wintermaanden rustig op de Hollandse kwekerijen. De eerste neusjes komen langzaam in het vroege voorjaar boven de grond en in de zomer kunnen de bloemen van het veld worden gesneden.

Zonne-energie
Elke zomerbloem heeft een eigen karakter en verhaal. De Latijnse naam van de zonnebloem (Helianthus) is bijvoorbeeld afgeleid van het Griekse woord helios, dat zon betekent. De bloem lijkt niet alleen op de zon. Het is alsof de kracht van de zon erin is opgenomen. De zonne-energie spat ervan af! Maar het aanbod zomerbloemen is net zo rijk als de natuur zelf. Denk aan Phlox (Vlambloem), Delphinium (Ridderspoor), Dahlia, Antirrhinum (Leeuwenbek), Gladiool of Veronica (Ereprijs), maar ook aan siergrassen of rozenbottels.

Mixen met lef
Zomerbloemen kunt u naar hartenlust combineren net als in een wilde bloemenweide – daar past ook altijd alles bij elkaar. Kies deze zomer eens voor gedurfde kleurencombinaties. U wordt er gegarandeerd gelukkig van. Zomerbloemen zijn bovendien sterk en staan soms wel twee weken te schitteren op de vaas!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...